ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 11 באוקטובר 2013

חובה

חובה (כופתאות סולת ממולאות )







לעירקים יש קובה, לאשכנזים יש קרפעלך או וורניקס ולנו הקוצ'נים יש חובה. זה קצת עבודה, נכון אבל שווה את המאמץ. המילוי זהה לזה של הפסטלים, כך שהכי טוב זה להכין כמות גדולה של המילוי ולהכין גם וגם. אם נשאר מהמילוי תמיד אפשר להקפיא וזה חוסך המון עבודה לפעם הבאה. מהילדות שלי אני זוכרת חובה עם רוטב צהוב - די דומה לזה של העוף הצהוב (פואיזק'ה) אבל היום אני מכינה תמיד מרוטב שלמדתי מחמותי שהוא שונה לגמרי אבל עם טוויסט חמוץ מתוק. כשהיא מכינה חובה זו חגיגה לכל הנכדים שממש מתנפלים על זה, ואם יש חלק שרוף מתחתית הסיר אז זה בכלל שווה...
אני אתן את שני סוגי הרטבים...תבחרו...

חומרים למילוי: 

2 בצלים קצוצים דק
2 חזות עוף
2 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה מבושלים אך לא רכים מידי
חופן כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור
כרכום
כף חומץ

חומרים לבצק:

2 כוסות סולת
3/4 כוס קמח
מלח
2 כוסות מים רותחים
1/3 כוס שמן

חומרים לרוטב צהוב:

3 כפות שמן
1 בצל פרוס
2 שיני שום קצוצות
2.5 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
1 כף דבש

חומרים לרוטב אדום:

3 כפות שמן
3 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל
2 כפות חומץ
2 כפות סוכר חום
2.5 כוסות מים

הכנה:

מטגנים את הבצל, מוסיפים תבלינים ואת הכוסברה. מטגנים בנפרד את חזות העוף לאחר תיבול במלח פלפל שחור וכרכום, קוצצים לקוביות קטנות. קוצצים את הביצים הקשות ואת תפוחי האדמה המבושלים ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב ומתקנים תיבול.
מרתיחים בסיר את המים והשמן עם מלח. מוסיפים את הסולת ומערבבים היטב עד שהמים יספגו. מכבים את האש. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים.
מכינים כדורים בגודל כדור פינגפונג, יוצרים במרכז גומה בעזרת האצבעות, שמים כפית גדוה מהמילוי וסוגרים היטב. מכינים את כל הכדורים.
רוטב צהוב: מטגנים בצל ושום, מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את כדורי החובה ומבשלים על להבה בינונית כ 40 דקות.
רוטב אדום: מערבבים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את כדורי החובה ומבשלים על להבה בינונית כ 40 דקות.