ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 18 באוקטובר 2013

דגים ברוטב קוקוס

ורטויאצ'זה (דגים מטוגנים ברוטב קוקוס)


דודה שלי טובה רחמים ז"ל, היתה מכינה את הדגים האלו בכל יום שישי, ותמיד היתה שולחת סיר לאבא שלי ז"ל כי הוא מאוד אהב את זה. אפשר להכין עם כל דג שאוהבים, אבל הכי מוצלח זה מושט, לוקוס או בורי.










חומרים לדג: 

5-6 פרוסות דג
מיץ לימון
כוסברה טחונה
פפריקה חריפה
מלח
כרכום
שמן לטיגון

חומרים לרוטב:

 1.5 בצל
3 שיני שום
חופן עלי קארי
1 כוס קוקוס
1 כך רסק עגבניות
פלפל חריף ירוק קצוץ
כוסברה טחונה
זנגוויל
כרכום
מלח
פפריקה חריפה
כף חומץ

הכנה:

משרים את הדגים בלימון למשך חצי שעה, ואח"כ שוטפים היטב. מורחים את הדגים בתערובת התבלינים ומשאירים במקרר למשך 3 שעות לפחות. אח"כ מוצאים ומטגנים. מניחים בצד.
מרסקים בבלנדר קוקוס עם בצל אחד, ושתי שיני שום עם מעט מים. בסיר נפרד מטגנים חצי בצל עם שן שום אחת קצוצה, פלפל חריף ירוק ועלי קארי. כשזה משחים שופכים לבפנים את מחית הקוקוס ומבשלים על להבה נמוכה. מוסיפים את כל התבלינים והרסק. מוסיפים את פרוסות הדג המטוגנות ומבשלים עוד כ 10 דקות.