ורטויאצ'זה (דגים מטוגנים ברוטב קוקוס)
דודה שלי טובה רחמים ז"ל, היתה מכינה את הדגים האלו בכל יום שישי, ותמיד היתה שולחת סיר לאבא שלי ז"ל כי הוא מאוד אהב את זה. אפשר להכין עם כל דג שאוהבים, אבל הכי מוצלח זה מושט, לוקוס או בורי.
חומרים לדג:
5-6 פרוסות דג
מיץ לימון
כוסברה טחונה
פפריקה חריפה
מלח
כרכום
שמן לטיגון
חומרים לרוטב:
1.5 בצל
3 שיני שום
חופן עלי קארי
1 כוס קוקוס
1 כך רסק עגבניות
פלפל חריף ירוק קצוץ
כוסברה טחונה
זנגוויל
כרכום
מלח
פפריקה חריפה
כף חומץ
הכנה:
משרים את הדגים בלימון למשך חצי שעה, ואח"כ שוטפים היטב. מורחים את הדגים בתערובת התבלינים ומשאירים במקרר למשך 3 שעות לפחות. אח"כ מוצאים ומטגנים. מניחים בצד.
מרסקים בבלנדר קוקוס עם בצל אחד, ושתי שיני שום עם מעט מים. בסיר נפרד מטגנים חצי בצל עם שן שום אחת קצוצה, פלפל חריף ירוק ועלי קארי. כשזה משחים שופכים לבפנים את מחית הקוקוס ומבשלים על להבה נמוכה. מוסיפים את כל התבלינים והרסק. מוסיפים את פרוסות הדג המטוגנות ומבשלים עוד כ 10 דקות.