ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

אצ'אפום

אצ'אפום



כפי שרובנו מכירים: פרחים

חטיף בצורת פרחים מתוק וטעים בטרוף. נראה שממש קשה להכין אותו אבל כשמבינים את הפואנטה רואים כמה שזה פשוט. המגבלה היא שזה דורש את המכשיר עם השבלונה המיוחדת בצורת פרח. ניתן להשיגו בשווקים, או לבקש מחנויות תבלינים הודיים שייבאו לכם אותו, או שאם יש לכם חברים או קרובים שנוסעים להודו - שיעמיסו לכם במזוודה...




חומרים:
1 כוס קמח
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
10 גרגירי הל טחונים
1/2 כוס מים

שמן לטיגון ( עמוק )

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים יחד לעיסה סמיכה, את המים רצוי להוסיף בהדרגה על מנת לא ליצור עיסה נוזלית מידי. 
מחממים את השמן (להבה בינונית) בכלי רחב כדי שניתן יהיה להכין כמה פרחים במקביל.
לוקחים את השבלונה מהמתכת וטובלים אותה בשמן החם (כן!!!) זה סוד ההכנה: המתכת מתחממת ואז כשמעבירים אותה לעיסת הבצק - הוא נדבק אליה ומשתחרר בקלות כשמחזירים לשמן החם.
אז פשוט תחממו את השבלונה היטב בשמן ואז תנערו משאריות השמן ותטבלו בעיסת הבצק ואז ישירות שוב לשמן עד שזה יפרד מהשבלונה,כשזה מזהיב הופכים לצד השני לעוד כמה שניות, מוציאים ושמים על נייר סופג, וחוזר חלילה, לפרח הבא. חשוב לשים לב למספר דברים:
1. אל תתעסקו בשום דבר אחר!
2. עיסת הבצק צריכה להגיע עד גובה חצי השבלונה ולא מעבר לכך אחרת זה פשוט לא יפרד לכם ממנה.
3. הצבע צריך להיות זהוב כתום לכן אל תשכחו להפוך בזמן.
4. יתכן כי תצטרכו כמה נסיונות עד שיצא לכם טוב. 
5. גם אם זה נראה מיאש בהתחלה, כשתצליחו בפעם הראשונה - תתמכרו...
6. כשהפרח מתקרר הוא הופך להיות קראנצ'י וכך צריך לאכול אותו.
7. לא לשכוח שזה משמין, אז שימו לעצמכם קצת גבולות...

אם ישארו לכם כמה פרחים ואף אחד לא יחסל אותם במיידי, ניתן לשמור בכלי אטום כשבוע.