ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 22 בנובמבר 2013

חלבת תמרים

חלבה










יש המון גרסאות לממתק הזה. קיבלתי מתכון על בסיס תמרים ומתכון על בסיס סוכר. אני אצרף כאן את שתי הגרסאות. כל הסבתות אומרות שמאוד קשה להכין חלבה, כי צריך לערבב המון זמן וכואבות הידיים. אני ניסיתי את המתכון עם התמרים. במקום מים שמתי חלב קוקוס (ראיתי באתרי אוכל של אזור קרלה בהודו שהם מתשמשים אך ורק בחלב קוקוס להכנת חלבה.) מסתבר שזה לא ממש קשה, נכון צריך לערבב בלי הפסקה, אבל 40 דקות בערך ויש לכם ממתק מענג...




חומרים לגרסת התמרים:

500 גר' תמרים מגולענים באריזת ואקום (אפשרי - ממרח תמרים)
1 כוס קמח
1/2 חבילת מרגרינה
פחית חלב קוקוס  או 200CC מים
1/2 כוס שמן
7-8 גרגרי הל טחונים
שקדים קלופים חתוכים / קשיו/ בוטנים

הכנה:

ממיסים את המרגרינה בסיר, מוסיפים את התמרים ולאט לאט מתחילים לערבב ולרכך את התמרים (נראה בהתחלה בלתי אפשרי). מוסיפים תוך כדי ערבוב את חלב הקוקוס, וממשיכים כל הזמן לערבב. כשהתערובת מתרככת וללא גושים מוסיפים בהדרגה את הקמח. כשהקמח נבלע בתוך התערובת מתחילים להזליף שמן, כף כל פעם. חשוב לערבב כל הזמן כדי שזה לא ישרף. לקראת הסוף מוסיפים את ההל ואת השקדים. משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים למקרר למספר שעות. חותכים לריבועים ומגישים.

חומרים לגרסת הסוכר:

2.5 כוסות סוכר
1 חבילה מרגרינה
1 כוס קמח
 1-1.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן
שקדים קלופים / בוטנים / קשיו
7-8 גרגרי הל טחונים

הכנה:

ממיסים את הסוכר עם המרגרינה, מוסיפים בהדרגה את הקמח ואת המים תוך כדי ערבוב שלא יווצרו גושים. כשהתערובת מתחילה להשחים ולהתקשות יותר מתחילים להזליף את השמן - כף בכל פעם וממשיכים לערבב. לקראת הסוף מוסיפים את ההל והשקדים. משטחים בתבנית ומקררים היטב. חותכים לריבועים ומגישים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment