ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 29 במרץ 2014

אידלי

אידלי 







מאפה מדהים רך ונימוח בפה עשוי בבישול באדים, שהולך מצוין עם כל תבשיל שיש בו רוטב. האידלי סופג בתוכו את הרוטב וזה פשוט תענוג. האידלי המקורי נעשה מקמח אורז. בשנות החמישים כשהעדה הקוצ'ינית עלתה לארץ, הם נאלצו למצוא חומרי גלם חלופיים שהיו בנמצא על מנת להכין את האידלי ולקבל את אותו מרקם, והכינו אותו על בסיס סולת. אפשר לשחק עם האידלי ולהוסיף לו ירקות קצוצים דק וכל דבר העולה ברוחכם כדי לשדרג אותו.




חומרים: 

1 כוס קמח
1/2 כוס סולת
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים

הכנה: 

מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים ביצים ושמן. מוסיפים את המים בהדרגה. מתפיחים כ 3 שעות. משמנים את השקעים בסיר מיוחד להכנת האידלי, ושופכים כף מהבלילה לתוך כל שקע. ממלאים מים עד הסימון בסיר, מבשלים באידוי כחצי שעה. אם אין את הסיר המיוחד ניתן להכין בתבנית שקעים ולבשל מעל גבי סיר עם מים.


תגובה 1:

  1. איפה ניתן לקנות סיר כזה לאידלי?

    השבמחק

Add a comment