ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 29 במרץ 2014

תבשיל דגים ברוטב חריף

פוליצ'זה

















חומרים:

2 דגים חתוכים לפרוסות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף
חופן עלי קארי שלמים
4 כפות רסק עגבניות או חצי קופסא של עגבניות מרוסקות
מלח
כוסברה טחונה
כרכום
פפריקה חריפה
1 כף גדושה של תמרהינדי
זנגוויל
1 כף חומץ
1 כוס מים
מעט שמן

הכנה:

לוקחים כפית מכל התבלינים ומערבבים עם מעט שמן ומורחים היטב את הדגים מכל הצדדים. מניחים שעה במקרר לספיגת הטעמים. מטגנים בשמן עמוק ומניחים בצד. 
מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום, מוסיפים את עלי הקארי, מוסיפים את רסק העגבניות, תמרהינדי והתבלינים ושאר החומרים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הדגים ומבשלים כ 10 דקות נוספות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment