ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באפריל 2014

קארי של סרדינים

קארי של סרדינים









אחד המעדנים במטבח הקוצ'יני. המתכון הוא של חמי. זה אחד מהמאכלים שהוא מכין וכל הנכדים מלקקים את האצבעות...


חומרים:

לדגים:
1 ק"ג סרדינים טריים מנוקים היטב
כוסברה טחונה
כרכום
מלח
שמן לטיגון

לרוטב:

1 בצל שלם חתוך לפרוסות
5-6 שיני שום פרוסות
חופן עלי קארי
3-4 פלפל שאטה קצוץ
1 כפית גרגרי חרדל שחור
3 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
1/3 כוס חומץ
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כרכום
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית זנגוויל
1 כפית מלח
1.5 כוסות מים

הכנה:

מתבלים היטב את הדגים בכוסברה, כרכום ומלח. משרים כשעה לספיגת הטעמים, מטגנים היטב בשמן עמוק.
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, הפלפל ועלי הבפלה וממשיכים לטגן. מוסיפים את כל התבלינים, החומץ ורסק העגבניות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד מספר דקות על להבה בינונית. מכניסים את הדגים ומבשלים כ 10 דקות נוספות. לקראת סוף הבישול מוסיפים עוד כמה עלי בפלה שלמים מעל הדגים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment