ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 14 בפברואר 2015

מנגו מוחמץ גרסא א

מנגו מוחמץ גרסא א

















ליווי מושלם לתבשילי דגים


חומרים:

1 ק"ג מנגו ירוק
1/2 בקבוק חומץ
כוס מים
כפית מלח
10 שיני שום
1/4 חבילת שמיר

להגשה:

כרכום
מלח
מיץ לימון סחוט טרי

הכנה:

שוטפים הטב את המנגו. אם הם גדולים מאוד עושים בהם חריץ לאורך. שמים בצנצנת מעוקרת מראש, מוסיפים את שיני השום, והשמיר. שופכים לתוך הצנצנת 1/2 בקבוק חומץ, מים עד כדי כיסוי. סוגרים היטב. שומרים במקום קריר וחשוך כשלושה שבועות. 
להגשה:

מוציאים מנגו אחד מהצנצנת , חותכים לחתיכות או מועכים. מוסיפים מעט כרכום, מלח ומיץ לימון. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment