אורז צהוב עם תערובת פיקנטית
לאורז:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן מנוזלים
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן מנוזלים
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית כרכום
3 כוסות מים
הכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות כדקה. מוסיפים מלח וכרכום. מערבבים. מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ואז מעבירים ללהבה הכי נמוכה של הכיריים ומבשלים 20 דקות בדיוק. משאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות ואז מערבבים בעזרת מזלג כדי שגרגרי האורז ייפרדו לאחד אחד ולא יהיו גושים.
תערובת פיקנטית:
תערובת פיקנטית:
חומרים:
1/2 כוס עדשי חומוס מושרים 3 שעות במים
1 בצל סגול קצוץ דק
1 כפית גרגרי חרדל שחור
1 כפית זרעי כוסברה
חופן עלי קארי קצוצים
2-3 פלפל שאטה קצוץ
1/2 כוס קשיו שלמים לא קלויים
3 כפות שמן לטיגון
הכנה:
מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים קלות.
לאחר שהאורז מוכן מוסיפים לסיר ומערבבים או שמגישים בקערת הגשה ומפזרים את התערובת מלמעלה.
לאחר שהאורז מוכן מוסיפים לסיר ומערבבים או שמגישים בקערת הגשה ומפזרים את התערובת מלמעלה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment