סמבר
תבשיל ירקות שהוא כמו מרק. נהוג לאכול בתקופת ימי בין המצרים לפני ט' באב כאשר נוהגים לא לאכול מאכלי בשר.
חומרים:
1 תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות
1 בצל פרוס
1 גזר מקולף חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 חציל קטן חתוך לקוביות
1/2 כוס עדשי חומוס מושרים במים 3 שעות
2 כוסות במיה
מים
1 כפית מלח
רוטב:
2 עגבניות בשלות קצוצות
2 שיני שום פרוסות
2 פלפל שאטה קצוצים
חופן עלי קארי קצוצים
1 כף גרגרי חרדל
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כרכום
1 כפית תבלין לסמבר (ראה מתכון בפרק תבלינים)
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית זנגוויל
1/4 כוס חומץ
הכנה:
בסיר גדול ממלאים מים עם מלח ושמים את כל הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ 45 דקות.
בסיר קטן נפרד מכינים את רוטב הסמבר:
מחממים שמן ומוסיפים חרדל ומיד אח"כ עלי קארי ופלפל שאטה. מטגנים היטב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה עד שזה מתרכך. מוסיפים רסק עגבניות ואת כל התבלינים. מבשלים עוד מספר דקות. מוסיפים את כל התערובת לסיר עם הירקות ומבשלים עוד כ 10 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment