ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שלישי, 14 במרץ 2017

אפאם מקמח אורז במחבת


אפאם מקמח אורז במחבת 















חומרים:
2 כוסות אורז מושרה במים כ 5 שעות (לחלופין ניתן פשוט להשתמש בקמח אורז מוכן – אני ניסיתי את שתי האופציות ויצא מצוין. שימוש בקמח אורז מצריך פחות זמן התפחה)
1/2 כפית זרעי חילבה מושרים במים כ 5 שעות
2 כפיות סוכר
1/2 כוס קוקוס טחון
1 כוס מים חמימים
1/3 כוס שמן קנולה
20 גר' שמרים
1 כפית מלח
הכנה:
מסננים את האורז וזרעי החילבה מהמים שהושרו בהם. מכניסים לבלנדר יחד עם קוקוס, שמן ומים. בקערית קטנה שמים את השמרים עם הסוכר עם מעט מים, ממיסים היטב ומתסיסים כ 5 דקות. מוסיפים לתערובת בתוך הבלנדר. טוחנים היטב למרקם חלק, אם צריך מוסיפים עוד מים.
שמים בקערה עמוקה ומכסים בניילון נצמד לפחות 6 שעות עד שהתערובת תופחת. רק לאחר מכן מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. הבלילה צריכה להיות מאוד רכה אבל לא נוזלית מידי – כמו בלילה לפנקייקים.
מחממים את המחבת המיוחדת לאפאם (מחבת קעורה) משמנים אותה ממש מעט. שופכים מהבלילה למרכז ומיד מרימים את המחבת ומסובבים אותה לכל הצדדים עד שהבלילה עוטפת את המחבת מכל הכיוונים ובמרכז נשארת כמות קצת יותר גדולה. מכסים במכסה המיוחד של המחבת. כשהקצוות שחומים זה אומר שהאפם מוכן. לא הופכים את האפאם!!! הוא צריך להיות רך מהצד החיצוני ובמרכז, וקריספי מהצד הפנימי ובקצוות. זה המרקם הכייפי שמתקבל. האפאם פשוט יחליק לכם לתוך הצלחת. אם זה נדבק אפשר בעזרת כיפת קטנה לשחרר את הקצוות ואז זה יצא בקלות. מומלץ להגיש מיד או ממש צמוד לארוחה כדי לשמור על המרקם המיוחד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment