ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 4 באוגוסט 2017

חלבת בוטנים וקשיו

חלבת בוטנים וקשיו




המתכון הזה שמור אצלי הרבה זמן. חמותי נתנה לי אותו, ובגלל שהיא הזהירה אותי שזה מאוד קשה לביצוע, זנחתי את זה בצד ושכחתי ממנו. השבוע מישהי בפייסבוק שאלה אם מישהו מכיר את המתכון כי אמא שלה זוכרת את החלבה הזאת בתור אחת הטעימות שיש והיא מאוד רוצה להכין לה את זה. מיד ידעתי שיש לי את המתכון ושכנראה זה סימן שיאללה מספיק להתעצל והגיע הזמן לחדש את הבלוג ולהעביר הלאה את המתכון...כי זאת המטרה שלי לא?
בשורה התחתונה זו לא עבודה כל כך קשה... הקדשתי לזה פחות משעה כולל הכל...טעים ממש ושווה את המאמץ!

חומרים:

100 גר' חמאה
1 כוס קמח
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
4 כפות שמן
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
הל טחון מ 7-8 גרעינים
1 כף שומשום
50 גר קשיו קצוץ
50 גר' בוטנים קצוצים


הכנה:

במחבת קטנה קולים את הקשיו, הבוטנים והשומשום. מקררים ושומרים בצד. 
שמים בסיר את החמאה והסוכר על להבה בינונית ומתחילים לערבב ולהמיס את החמאה תוך כדי ערבוב. כשהתערובת רכה, מתחילים להוסיף תוך כדי ערבוב את הקמח והמים לסירוגין במנות קטנות עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את חמאת הבוטנים והמים בהדרגה וממשיכים לערבב. חשוב להמשיך ולערבב ללא הפסקה כדי שלא יווצרו גושים. מוסיפים את השמן כף אחרי כף. ולבסוף מוסיפים את ההל ותערובת הבוטנים, הקשיו והשומשום. נותנים עוד ערבוב קל ומסירים מהאש.
ניתן לשטח בתבנית או לשים בצלוחיות קטנות. שומרים בקרור. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment