ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 4 באוגוסט 2017

דגים ברוטב קרם קוקוס חריף - מתוק

דגים ברוטב קרם קוקוס חריף - מתוק




לפני שבוע בארוחת שישי משפחתית שלפני ט' באב, חמותי הכינה תבשיל דגים שבשבילי זו פעם ראשונה שאני אוכלת. אני נשואה כבר יותר מ 20 שנה ומעולם לא נתקלתי בזה שהיא הכינה את זה...בעלי אמר שהוא אכל את זה בתור ילד.
התבשיל עשוי מדגים ותפוחי אדמה מטוגנים שטובלים ברוטב קטיפתי עשיר בטעמים מנוגדים, והתוצאה פשוט נפלאה! כמובן שמיד לקחתי את המתכון וידעתי שהשבוע הוא יעלה לבלוג. איזה מזל שהיא נזכרה בתבשיל הזה, ואיזה מזל שזכיתי לטעום, ואיזה מזל שיש את הבלוג הזה שדרכו אני זוכה לשמר את המסורת...

חומרים:

2 דגי ים מפולטים ( מתובלים בתערובת תבלינים : כרכום, פפריקה, זנגוויל, מלח, וכוסברה טחונה)
2 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לפרוסות עבות
1 בצל פרוס
2 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף ירוק פרוס
2 כפות רסק עגבניות
עלי קארי משני גבעולים
2 פלפל שאטה חריפים
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כפית סוכר
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית זנגוויל
1 כפית מלח
1 כף חומץ
1 כוס מים
1 פחית קרם קוקוס
שמן לטיגון

הכנה:

מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק ושומרים בצד.
בסיר רחב מטגנים בצל עד שמזהיב, מוסיפים שום, ג'ינג'ר פלפלים, עלי קארי ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את כל התבלינים, החומץ והסוכר ומערבבים היטב, מוספים רסק עגבניות ומים. מניחים את הדגים ואת תפוחי האדמה. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קרם הקוקוס מבשלים עוד 20 דקות על להבה נמוכה. מגשים עם אורז לבן או עם לחם קוצ'יני או כל חלה אחרת שתספוג את הרוטב המדהים הזה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment