ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 18 באוקטובר 2013

ביסלי חומוס

נולמלה ( ביסלי חומוס )











כמו גרעינים...כשמתחילים קשה להפסיק....
כדי להכין צריך לרכוש את המכשיר המיוחד, אז או שתסעו להודו...או תמצאו מישהו שנוסע...




חומרים:

1/2 ק"ג קמח חומוס
1/2 כוס שמן
כף גדוה פפריקה חריפה
1/2 כף זנגוויל
מלח
מים לפי הצורך
שמן לטיגון עמוק

הכנה:

 מערבבים את כל החומרים לעיסת בצק רכה מאוד ( הבצק צריך לעבור דרך החורים שבמכשיר כדי לקבל את הצורה. אם הוא יהיה קשה מידי זו תהיה בעיה...)
מכניסים לתוך המכשיר מעט מהבצק סוגרים את המכשיר ומסובבים את המנואלה כשהמכשיר מעל השמן והבצק מתחיל לטפטף לאט לאט לתוך השמן. צריך לעשות כל פעם כמות קטנה כדי שזה לא ידבק אחד לשני. מטגנים מספר דקות עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג. מקררים היטב. החטיף מתקשה כשהוא מתקרר, לא לטגן יותר מידי כדי שזה לא יקבל טעם חרוך. אפשר לשבור את הנולמלה לחתיכות קטנות לאחר הטיגון.