ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

קוזלאפום

קוזלאפום


עוד חטיף שמתפצפץ בפה...










חומרים:

1 כוס שומשום טחון (במטחנת קפה)
1 כוס קוקוס טחון (במטחנת קפה)
1/2 ק"ג קמח
2 ביצים
1/2 כף כרכום מדולל במים
כפית מלח
חופן זרעי כמון שלמים או קימל
1-1.5 כוסות מים

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל החומרים לעיסת בצק גמישה ורכה. קורצים עיגולים קטנים ומרדדים כל אחד לעיגול דק. מגלגלים לצורת גליל ומכניסים מיד לשמן החם. מטגנים מכל הכיוונים עד שמזהיב ומוציאים על גבי נייר סופג. נשמר בכלי אטום היטב עד שבועיים.