ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 5 באוקטובר 2013

צ'ידה

צ'יד'ה


לחטיף הזה יש כמה גרסאות חלקן עם בצל וחלקן ללא. זה מה שאני מכירה ואוהבת...


















חומרים:

1 כוס שומשום טחון (במטחנת קפה)
1 כוס קוקוס טחון (במטחנת קפה)
1/2 ק"ג קמח
1-2 בצלים קצוצים דק
2 ביצים
1/2 כוס שמן
כפית מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כמון
1 כוס מים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים לעיסה רכה וגמישה. קורצים עיגולים ומרדדים אותם לעיגול דק. בעזרת פקק של בקבוק חורצים חור באמצע העיגול. מטגנים בשמן משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג. נשמר בכלי אטום עד שבועיים.