ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 14 בנובמבר 2013

תבשיל לוביה

אצ'נג'ה - לוביה












חומרים:

1-1.5 ק"ג לוביה טריה
1 בצל קצוץ
חופן עלי קארי קצוצים
1 כפית גרגרי חרדל שחור
1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
2-3 פלפלים חריפים
מלח
פלפל שחור
כרכום
זנגוויל
1/2 כוס מים
מעט שמן לטיגון

הכנה:

את ענפי הלוביה הדקים חותכים לרצועות באורך 3-4 ס"מ ואת הענפים העבים מגלענים ומשתמשים בגרעינים שבפנים. מטגנים את הבצל, מוסיפים חרדל ופלפלים קצוצים ואת עלי הקארי. מוסיפים את הלוביה החתוכה, את התבלינים והמים. מבשלים על להבה נמוכה כ 35-40 דקות עד שזה מתבשל. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. רצוי לערבב מידי פעם. הולך מצוין עם אורז לבן או אורז צהוב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment