ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 14 בנובמבר 2013

בונדה של תפוחי אדמה

בונדה של תפוחי אדמה
















חומרים: 

3-4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים למחית גסה
1 בצל גדול קצוץ דק
חופן עלי קארי
3-4 פלפלים חריפים
כפית גרגירי חרדל
מלח
כרכום
זנגוויל
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
קמח חומוס
שמן עמוק לטיגון

הכנה:

מטגנים את הבצל עם הקארי, פלפלים וחרדל. מוסיפים לתערובת תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מוסיפים תבלינים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
 בקערה נפרדת מערבבים קמח חומוס עם מעט מים לבלילה סמיכה. 
יוצרים כדורים קטנים עם ידים רטובות מתערובת תפוחי האדמה, טובלים בבלילה של קמח החומוס ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. אוכלים מיד.

טיפ: אפשר להכין את התערובת גם מקמח רגיל אם אין קמח חומוס. יוצא לא פחות טעים!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment