ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 14 בנובמבר 2013

בונדה של סולת

בונדה של סולת











חטיפים שאי אפשר להפסיק לאכול




חומרים:

2 כוסות מים
50 גר' מרגרינה
1 כוס סולת
1 בצל קצוץ
2-3 פלפלים חריפים 
חופן עלי קארי
כפית גרגרי חרדל
1 ביצה
1/2 כוס קמח
מלח
פלפל שחור
זנגוויל

הכנה:

מרתיחים את המים עם המרגרינה והמלח. מוסיפים את הסולת, מערבבים היטב ומקררים. בינתיים מטגנים את הבצל עם עלי הקארי, הפלפלים והחרדל. מערבבים הכל יחד. מוסיפים קמח וביצה ותבלינים ומערבבים שוב. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment