ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 8 בנובמבר 2013

סאורי

סאורי

לטעמי זהו הקינוח הכי טעים שיש. בעבר אני זוכרת שנהגו להגיש רק בחגים וארועים מיוחדים, אצלנו זה הפך לקינוח בכל הזדמנות שיש... 

חומרים:

4 ליטר מים
2-3 כוסות סוכר
1.5 כוסות טפיוקה
2-3 קופסאות של קרם קוקוס
7-8 גרגרי הל טחונים
קורט מלח

הכנה:

ההכנה מאוד פשוטה אבל לוקחת המון זמן כי לטפיוקה לוקח המון זמן להתבשל וצריך לערבב כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים, אבל ההשקעה משתלמת. זה אחד הקינוחים הכי טעימים שיש. ניתן לשנות את רמת המתיקות ע"י הפחתת כמות הסוכר וגם לשחק עם המירקם והסמיכות ע"י כמות קרם הקוקוס.
מרתיחים את המים עם הסוכר. כשהמים רותחים מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה עד שהם נעשים שקופים (יכול לקחת אפילו שעה). מוסיפי בסוף את קרם הקוקוס והמלח. את ההל מערבבים עם מעט קרם קוקוס ואז שופכם לסיר כדי שלא יווצרו גושים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. שמים במקרר למשך הלילה. מגישים קר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment