ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 8 בנובמבר 2013

תבשיל בקר חריף

איספטי (בשר בקר חריף)














חומרים: 

1.5 בשר בקר חתוך לקוביות (נתח שמתאים לבישול ארוך)
2 בצלים חתוכים לפרוסות
3-4 שיני שום חתוכות לפרוסות
2 כפות חומץ
1 פלפל חריף
5-6 עגבניות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף גדושה תמרהינדי
מלח
פפריקה חריפה
פלפל שחור
כרכום
זנגוויל
כוסברה טחונה

הכנה:

מטגנים את הבצל והשום עד להשחמה, מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים. מוסיפים את הפלפל החריף, מוסיפים חומץ ועגבניות. מבשלים על להבה בינונית עד שהעגבניות מתרככות לגמרי. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה עוד כשעתיים עד שהבשר מתרכך לגמרי. אפשר להוסיף קוביות של תפוחי אדמה לקראת סוף הבישול.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment