ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 22 בנובמבר 2013

פסטל במילוי בשר טחון

פסטל במילוי בשר טחון

     










גרסא שונה לפסטל המוכר. מתכון של דודתי.




חומרים: 

1 בצל גדול קצוץ דק
1/2 ק"ג בשר טחון
1 גבעול סלרי קצוץ דק
פטרוזליה קצוצה
כוסברא קצוצה
נענע קצוצה
מלח
פלפל שחור
כרכום
זנגוויל
2 כפות חומץ
תפוח אדמה מבושל 

הכנה:

מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר. מטגנים עד שהצבע משתנה. מוסיפים את הסלרי וכל התבלינים והחומץ, ולקראת הסוף את שאר העלים. כשזה מוכן, מקררים מעט. מועכים את פתוח האדמה למחית ומוסיפים לתערובת ומערבבים היטב. 
מכינים בצק כמו לפסטל הרגיל. ממלאים ומטגנים בשמן עד שמזהיב. 

תגובה 1:

  1. תודה רבה על פוסט מצויין. דרך אגב גדאי להזמין דוכני מזון בשריים זה משדרג את האירוע

    השבמחק

Add a comment