ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 16 בינואר 2014

חמין של עגבניות

חמין של עגבניות


סבתא שלי הכינה כמה סוגי חמין. את החמין הזה אני הכי אוהבת. הוא על בסיס אורז, עגבניות ועוף אבל אפשר גם להכין עם נתחי בקר. ההכנה מאוד פשוטה וכשאוכלים את זה בשבת בצהרים הטעם פשוט נפלא והעוף ממש נמס בפה...
אני משדרגת ומניחה גם ג'חנון מלמעלה.









חומרים:

5-6 נתחי עוף ( כרעיים יוצאים הכי טוב! )
2 כוסות אורז
1 בצל קצוץ
4-5 עגבניות טריות קצוצות
3.5-4 כוסות מים
ביצים קשות (1 לכל סועד)
מלח
פלפל שחור
כרכום

הכנה:

מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים קצת. מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים. מוסיפים את התבלינים והמים ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים ומורידים מהאש. מניחים את הביצים הקשות מעל ומכניסים לתנור לכל הלילה בחום של 100 מעלות (לפחות 8 שעות) או על הפלטה.
תהנו !

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment