ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 16 בינואר 2014

חמין של עגבניות

חמין של עגבניות


סבתא שלי הכינה כמה סוגי חמין. את החמין הזה אני הכי אוהבת. הוא על בסיס אורז, עגבניות ועוף אבל אפשר גם להכין עם נתחי בקר. ההכנה מאוד פשוטה וכשאוכלים את זה בשבת בצהרים הטעם פשוט נפלא והעוף ממש נמס בפה...
אני משדרגת ומניחה גם ג'חנון מלמעלה.









חומרים:

5-6 נתחי עוף ( כרעיים או עוף שלם יוצאים הכי טוב! )
2 כוסות אורז (עדיף עגול)
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום פרוסות
3-4 עגבניות טריות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים
ביצים קשות (1 לכל סועד)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית זנגוויל
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית הל טחון



הכנה:

מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ואת נתחי העוף ומטגנים היטב מכל הכיוונים, מוסיפים את העגבניות ומבשלים קצת.  מוסיפים את התבלינים, הרסק . מוסיפים את האורז ומערבבים היטב שהאורז יצבע בכל התבלינים, מביאים לרתיחה ואז מבשלים כחצי שעה נוספת על להבה נמוכה  עד שכל המים מתאדים ומורידים מהאש. מניחים את הביצים הקשות מעל ומכניסים לתנור לכל הלילה בחום של 100 מעלות (לפחות 8 שעות) או על הפלטה.
תהנו !

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment