ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום חמישי, 16 בינואר 2014

בצלים ממולאים

בצל ממולא ( אולי נרצ'יזה)


בצלים ממולאים באורז ובשר. אפשר להכין כממולאים צמחוניים פשוט ללא תוספת הבשר.













חומרים:

3-4 בצלים גדולים מקולפים וחצויים לאורך
1.5 כוסות אורז
1/2 כוס צימוקים בהירים
1 בצל קצוץ דק
300 גר בשר בקר טחון
מלח
כרכום
כף חומץ
3-4 כפות שמן

הכנה:

מטגנים את הבצל עם מעט מאוד שמן מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהצבע משתנה. מוסיפים מלח, כרכום, צימוקים ואת האורז, מערבבים היטב ומקררים.
במקביל מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את הבצלים החצויים במים עם מלח וכרכום עד שהם מתרככים (כ 20 דקות ), מוציאים ומקררים.
מפרידים את עלי הבצלים וממלאים כל אחד במילוי - השוליים יסגרו לבד...
את שאריות הבצל שמים בתחתית הסיר (לא חייבים) מוסיפים 3.5 כוסות מים מעט שמן, חומץ, מלח וכרכום , מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ 15 דקות עד שהאורז מתרכך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment