ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 17 בינואר 2014

קדת'לה פסטל

קדתלה פסטל










הפסטל המוכר בגרסא הרכה יותר. עונג. אין יותר מה להוסיף...





חומרים:

מילוי כמו של פסטל רגיל

בצק: 

2 כוסות קמח
1/2 חבילה מרגרינה מומסת או 1/2 כוס שמן
3 ביצים
מלח
5 כוסות מים פושרים

הכנה:

מערבבים את כל החומרים לעיסה חלקה - את המים והקמח מוסיפים בהדרגה ולסרוגין כדי שלא יווצרו גושים. הבלילה צריכה להיות במרקם של בלינצ'סים.

יוצקים חצי מצקת של בלילה לתוך מחבת טפלון משומנת היטב ומטגנים מצד אחד, וכשהבצק אפוי הופכים לעוד מספר שניות לצד השני. מקררים וממלאים בכף מהמילוי , מקפלים את השולים ע"ג המילוי ומגלגלים.
המהדרין טובלים בביצה את הגליל המוכן ומטגנים במעט שמן. מי ששומר על דיאטה או נמנע ממטוגנים, אפשר בהחלט בלי הטיגון הנוסף. זה לא פחות טעים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment