ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 8 במרץ 2014

סוקיאן

סוקיאן - חטיף מתוק מעדשים ירוקות

















חומרים:

1 כוס עדשים ירוקות 
1.5 כוס סוכר
2 כוסות קוקוס
6-8 זרעי הל טחונים
קורט מלח
2 כוסות מים

לבלילה:

1 כוס קמח
2-3 כפות אורז טחון
1/2 כוס חלב קוקוס
2-3 כפות שמן או חמאה מומסת

שמן לטיגון

הכנה:

מבשלים את העדשים במים כ חצי שעה עד שהם מתרככים. מוסיפים את הקוקוס, הסוכר והמלח וממשיכים לבשל על להבה נמוכה. מוסיפים את ההל ומבשלים עד לאידוי מוחלט של כל המים.  מקררים היטב. יוצרים כדורים קטנים מהעיסה. מכינים בלילה שצריכה להיות קצת סמיכה על מנת לעטוף את הכדורים לכן מוסיפים חלב קוקוס או לחלופין קמח על מנת לייצר את המרקם הרצוי. טובלים כל כדור בבלילה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג כדי לספוג את שאריות השמן. מגישים חם או פושר בטמפרטורת החדר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment