ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 8 במרץ 2014

אד'ה מטוגן

אד'ה מטוגן












כיסונים מתוקים במילוי קוקוס ועדשים




חומרים (25 כיסונים קטנים)

מילוי:

1.5 כוסות קוקוס
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
6-7 זרעי הל טחונים
3/4 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס שומשום 

בצק:

1.5 כוסות קמח
3/4 כוס מים מעט מלח 1 כף סוכר 
2-3 כפות שמן

הכנה:

קולים מעט את השומשום. מבשלים את העדשים כ 15 דקות ומסננים היטב. מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח. כשהסוכר נמס, מוסיפים את הקוקוס, העדשים והשומשום. מוסיפים את ההל ומבשלים עד לאידוי מוחלט של המים. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים אותו לנוח כחצי שעה. מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים קטנים ושמים במרכז כפית מהמלית וסוגרים היטב - רצוי בצורת צמה כמו בפסטל. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג לספיגה של עודפי השמן. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. 
אפשר להכפיל את הכמויות וליצור כיסונים גדולים יותר. אני אוהבת את הצורה הקטנה שהיא הרבה יותר אסטטית וכייפית בפה. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment