ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 8 במרץ 2014

צ'אפטי

צ'אפאטי











פיתה הודית שנוהגים לאכול במוצאי פסח אבל הולך טוב כל השנה. מומלץ להכין כעושים "על האש" או כפיתה מלווה לתבשילי ירקות ובשר.


חומרים: 

1/2 ק"ג קמח
1 כוס מים
1 כפית מלח
2-3 כפות שמן

שמן להברשה

הכנה:

לשים היטב את כל החומרים עד לקבלת בצק גמיש. מניחים לנוח כחצי שעה. יוצרים עיגולים בגודל כדור פינג פונג. מרדדים היטב על משטח מקומח לעיגול בקוטר כ 15- 20 ס"מ. מחממים מחבת טפלון. מורחים בעזרת מברשת מעט שמן על צד אחד, מניחים עם הצד המשומן במחבת ומיד מורחים מעט שמן גם בצד השני. ברגע שזה אפוי ונוצרות בועות הופכים לצד השני וקולים עוד כחצי דקה ומוציאים. מכינים כך את כל הפיתות ומניחים אחת על השניה ( בתנאי שלא מחסלים את זה מיד) מגישים חם - נהדר עם כל תבשיל צלוי או מבושל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment