ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 15 במרץ 2014

קארי בצל

קארי בצל

















חומרים:

3-4 בצלים בינוניים פרוסים דק מאוד
2-3 שיני שום קצוצות
3-4 פלפל שאטה קצוץ
חופן עלי קארי
1 כפית גרגרי חילבה
1 כפית גרגרי חרדל שחור
3/4 כפית מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כרכום
זנגוויל
2 כפיות סוכר
2 כפות חומץ
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן

הכנה:

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את החרדל וקולים כדקה, מוסיפים את עלי הקארי, חילבה ופלפל. מטגנים ומוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן(כשהסיר מכוסה) תוך כדי ערבוב כשעה עד שהבצל מתרכך לגמרי, מידי פעם פותחים את המכסה ומערבבים. מוסיפים את התבלינים, חומץ ורסק. אם זה יבש ניתן להוסיף 3 כפות מים אבל לא יותר מידי. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. מקקרים היטב, שומרים בצנצנת אטומה במקרר. נהדר עם סנדוויצ'ים, עם חלה טריה, תוספת לכל תבשיל או אורז.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment