ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 15 במרץ 2014

קארי בצל

קארי בצל

















חומרים:

4 בצלים בינוניים פרוסים דק
2-3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
3-4 פלפל שאטה קצוץ
עלי קארי מ 4 גבעולים
1 כף גרגרי חילבה
2 כפות גרגרי חרדל שחור
1 כפית מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כרכום
2 כפיות סוכר
2 כפות חומץ
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן

הכנה:

מחממים את השמן, מוסיפים את החרדל וקולים כדקה, מוסיפים את עלי הקארי, חילבה ופלפל. מטגנים מעט ומוסיפים את העגבניות. מבשלים על להבה נמוכה עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כשעה עד שהבצל מתרכך לגמרי. מוסיפים את התבלינים, חומץ ורסק. אם זה יבש ניתן להוסיף 3 כפות מים אבל לא יותר מידי. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה. שומרים בצנצנת במקרר. נהדר עם סנדוויצ'ים, תוספת לכל תבשיל או אורז.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment