ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שבת, 15 במרץ 2014

פייסום

פייסום












קינוח משגע על בסיס עדשים וחלב קוקוס. מגישים לקינוח בארועים מיוחדים



חומרים:

3 כוסות עדשים כתומות
1/2 כוס עדשי חומוס
1 כוס קוקוס טחון
2 כוסות סוכר
6-7 זרעי הל טחונים
1 כפית מלח
1.5 ליטר מים
פחית חלב קוקוס
50 גר' חמאה

לקישוט: 

קשיו / בוטנים / שקדים 
2 כפות סוכר חום

הכנה:

שוטפים היטב את העדשים ומשרים במים כחצי שעה ומסננים. משרים את עדשי החומוס כ 3 שעות במים ואח"כ מסננים. שמים בסיר את המים + מלח, מוסיפים את העדשים ועדשי החומוס. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הסוכר ומבשלים על להבה נמוכה כ40 דקות עד שהעדשים והחומוס מתרככים. בקערה נפרדת שמים את הקוקוס הטחון וההל, לוקחים במצקת מהנוזלים שבסיר ומערבבים עם הקוקוס כדי שלא יהיו גושים. אח"כ שופכים את התערובת לתוך הסיר ומערבבים היטב. מוסיפים את חלב הקוקוס וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מידי פעם כחצי שעה. מקררים היטב לפחות 6 שעות במקרר. להגשה: ממיסים סוכר חום ומוסיפים את הקשיו או שקדים ומערבבים היטב. שוברים לחתיכות קטנות ומקשטים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment