ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום ראשון, 13 באפריל 2014

תבשיל כבש


תבשיל כבש 

חומרים: 

1.5 בשר כבש מתאים לבישול חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
2 בצלים חתוכים לפרוסות
5-6 שיני שום חתוכות לפרוסות
2 כפות חומץ
1 פלפל חריף
5-6 עגבניות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פפריקה חריפה
פלפל שחור
כרכום
זנגוויל
כוסברה טחונה

הכנה:

מטגנים את הבצל והשום עד להשחמה, מוסיפים את נתחי הכבש ומטגנים היטב מכל הצדדים. מוסיפים את הפלפל החריף, מוסיפים חומץ ועגבניות. מבשלים על להבה בינונית עד שהעגבניות מתרככות לגמרי. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה עוד כשעתיים עד שבשר הכבש מתרכך לגמרי. אפשר להוסיף קוביות של תפוחי אדמה לקראת סוף הבישול.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment