ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום ראשון, 13 באפריל 2014

קטניס (כופתאות ממולאות)

קטניס (כותפאות ממולאות)

חומרים:

5-6 תפוחי אדמה קלופים
1/2 כוס קמח אורז
3-4 כפות קמח מצה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כוס שמן

1 ביצה טרופה

מילוי:

אותו מילוי של פסטל בשר או עוף

הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שהם רכים ומקררים. מרסקים היטב למחית גסה של פירה. מוסיפים את קמח האורז, קמח מצה, תבלינים ושמן ולשים היטב לבצק רך. אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף קמח מצה. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג, בעזרת 2 כריות האצבעות יוצרים גומה במרכז, מכניסים כפית מהמילוי, סוגרים ומשטחים. טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן משני הצדדים עד שמזהיב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment