ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום ראשון, 13 באפריל 2014

קותן צהוב של כבש

קותן צהוב של כבש

1.5 ק"ג בשר כבש המתאים לבישול - חתוך לקוביות בגודל של 3 ס"מ
2 בצלים חתוכים לפרוסות דקות
5-6 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל שחור
כרכום
2 כפות דבש או סילאן
1 כוס מים רותחים

הכנה:
מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום, מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים מים ותבלינים, וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעתיים עד שהבשר מתרכך. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הדבש ומבשלים עוד כ 20 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment