ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שני, 7 באפריל 2014

פות'ו

פות'ו (קינוח מתוק לפסח)


חומרים:

2 כוסות אורז מושרות במים כשעתיים
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים

להגשה:

פחית קרם קוקוס
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס מים

חרוסת תמרים ( או סילאן)

הכנה: 

מסננים היטב את האורז מהמים ומייבשים אותו. טוחנים את האורז. קולים במחבת ואח"כ קולים שוב. מיסיפים מים בדרגה + מלח ולשים לבצק רך ויציב. יוצרים עיגולים קטנטנים בעזרת האצבעות או לחלופין ניתן להשתמש במכשיר להכנת נולמלה. 
מרתיחים מים בסיר ומעליו מלבישים קערה עם חורים בשביל בישול באידוי. שמים חלק מהכדורים בקערה ומבשלים באידוי כ 10 דקות. שמים בצד. 
להגשה: מרתיחים קרם קוקוס עם סוכר. שמים בצלוחית מעט מקרם הקוקוס ומעט חרוסת תמרים ומפזרים מעל את הכדורים. מערבבים ואוכלים יחד. 

ניתן להכין את הבצק עם קמח מצה במקום אורז טחון. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment