ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שני, 7 באפריל 2014

אפום של פסח

אפום של פסח


















חומרים: 
1/2 כוס שמן
2 כוסות אורז מושרה במים כשעתיים
1 כוס קוקוס
חופן עלי כרפס
1 בצל קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
2 פלפלים חריפים קצוצים
מעט חומץ
2 ביצים
1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח מצה
מים

הכנה:
מסננים את האורז היטב מהמים וטוחנים במטחנת קפה. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב. התערובת צריכה להיות במרקם סמיך אבל לא סמיך מידי. משמנים מחבת טפלון, שופכים מעט בעזרת מצקת. מטגנים, כשנאפה מלמעלה, הופכים לצד השני ומטגנים עוד קצת.
שימו לב:
1. מידי פעם התערובת מתיבשת בגלל ספיגת הנוזלים - פשוט תוסיפו עוד מעט מים.
2. הטיגון לוקח קצת יותר זמן מאפום רגיל במחבת רגילה.
3. זה טעים בטרוף והולך מצוין עם כל דבר אז כדאי להכין כמות כפולה מראש...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment