ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום ראשון, 13 באפריל 2014

חובה של פסח

חובה של פסח

חומרים לבצק:

2 כוסות קמח מצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 ביצה
1/3 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
1 כפית מלח

חומרים למילוי: 

כמו לחובה רגילה

חומרים לרוטב:

1 בצל פרוס
2 שיני שום
1 קישוא חתוך לפרוסות דקות
1 עגבניה פרוסה
2 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
זנגוויל
כרכום

הכנה: 

מערבבים את המים עם השמן והמלח. מוסיפים תוך כדי ערבוב את קמח המצה ואח"כ את קמח תפוחי האדמה. מקררים מעט ומוסיפים את הביצה. לשים לבצק. אם צריך מוסיפים עוד קמח מצה או מים - צריך לצאת בצק רך. (לא לשים יותר קמח תפוחי אדמה כי אז זה יצא קשה בבישול). מכינים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג, יוצרים גומה באמצע בעזרת כריות שתי האצבעות, מכניסים כפית מהמילוי וסוגרים. 
מכינים את הרוטב: מטגנים בצל ושום, מוסיפים קישואים וממשיכים לטגן, מוסיפים את העגבניה. מוסיפים מים ותבלינים, כשזה רותח, מוסיפים את כדורי החובה ומבשלים עוד כ 20 דקות. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment