ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 4 ביולי 2014

קארי חצילים

קארי חצילים















חומרים:

1 חציל גדול חתוך לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות
חופן עלי קארי קצוצים (3-4 גבעולים)
3-4 פלפל שאטה קצוץ
2 כפות גרגירי חרדל שחור
2 עגבניות קצוצות
1 כפית מלח
1 כפית זנגוויל
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כרכום
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות חומץ
3 כפות שמן
1/2 כוס מים

הכנה:

מטגנים את קוביות החצילים ומניחים על נייר סופג לספיגת שאריות השמן. בסיר מחממים את השמן, מוסיפים את גרגירי החרדל ומטגנים כדקה. מוסיפים את השום, הפלפל, עלי הקארי, ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים כ 5 דקות עד להתרככות.  מוסיפים תבלינים וחומץ ומערבבים שוב. מוסיפים את קוביות החצילים והמים ומבשלים כ 10 דקות. מקררים היטב ומאחסנים בצנצנת אטומה היטב במקרר.
הולך מצוין עם בשר וכתוספת לסנדויצ'ים או כל דבר אחר. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment