ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שישי, 3 ביולי 2015

תערובת פיקנטית

תערובת פיקנטית

תערובת שמשדרגת את כל המאפים הקוצ'יניים ואורז.

חומרים:

1/2 כוס עדשי חומוס מושרים 3 שעות במים
1 בצל סגול קצוץ דק
1 כפית גרגרי חרדל שחור
1 כפית זרעי כוסברה
חופן עלי קארי קצוצים
2-3 פלפל שאטה קצוץ
1/2 כוס קשיו שלמים לא קלויים
3 כפות שמן לטיגון

הכנה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים קלות. 
מוסיפים לאורז (בסיום הבישול).
אם רוצים להוסיף לאידלי או דושה שוברים את הקשיו לחתיכות קטנות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment