ראשי

צ'יפאפאם הוא שם של חטיף שיהודי קוצ'ין נהגו לאכול בחגים. זה היה החטיף האהוב על סבא וסבתא שלי. הבלוג הזה מוקדש לזכרם ולזכר כל העולים מקהילת יהודי קוצ'ין אשר אינם איתנו עוד אבל השאירו בנו את טעמו של האוכל המופלא. הבלוג הזה מיועד לכל מי שרוצה לחזור למחוזות ילדותו, לזכרונות מהבית, לאוהבי אוכל ולכל מי שרוצה להכיר טעמים חדשים ולחוות הרפתקאה של ניחוחות משכרים, צבעוניות של טעמים, חריפות מול מתיקות, חומרי גלם שלא הכרתם. הבלוג מאפשר מסע קולינרי עשיר ומרתק.

יום שלישי, 26 באפריל 2016

תבשיל מש

תבשיל מש

חומרים:
1 כוס מש מושרה במים כ 3 שעות
1 כפית זרעי כמון
1 כפית מלח
 פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית זנגוויל
1 בצל קצוץ
1 שום קצוץ
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
חופן עלי קארי קצוצים
3 כפות שמן

הכנה:

מטגנים במעט שמן את זרעי הכמון, מוסיפים את הבצל והשום, פלפל חריף ובסוף את עלי הקארי. מסננים מהמים ומוסיפים את המש לתוך הסיר. מערבבים היטב. מוסיפים 1.5 כוסות מים. מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ 30 דקות. אם המש עדים קשה אפשר להוסיף עוד מעט מים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Add a comment