הרוטב שמלווה כל יום שישי את המולווארצ'י (עוף אדום) או את הדגים, יחד עם אפאם. חגיגה של צבעים וטעמים...יש כאלה שלוקחים פלפל חריף אחד גדול ומרסקים אותו מעל ופשוט מתענגים...
חומרים:
2 כוסות מים
כף חומץ
1 כוס קוקוס
1 בצל
2 שיני שום
כף קמח
מלח
1/2 כפית כרכום
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים עם מלח, חומץ וכרכום. במקביל טוחנים בבלנדר בצל, קוקוס שום וקמח. מוסיפים מעט מים לצורך הטחינה. שופכים את התערובת לתוך המים ומביאים לרתיחה. אפשר לשנות את יחס המים לפי איך שאוהבים - סמיך או נוזלי יותר.