ג'ינג'ר
ג'ינג'ר (זנגוויל) הוא אחד מהחשובים בממלכת התבלינים של הודו. אפשר להשתמש באבקה טחונה אבל בתנאי שאתם קונים אותה בחנות תבלינים טובה ואיכותית.
הזנגביל הוא אחד מצמחי המרפא המרכזיים והחשובים . על אף טעמו החריף ותכונת החימום שלו השפעתו הכללית על הגוף היא של בנייה וחיזוק. הוא מצוי בעשרות פורמולות ושימושי מאוד גם כתבלין במגוון מאכלים הודיים.
- שם אנגלי: ginger
- חומרים פעילים: ג'ינג'רול, ג'ינ'גרין, שמן נדיף.
- חלק שימושי: שורש.
תכונות הזנגביל
- צמח יבש - חריף, מחמם, שומני.
- צמח טרי - חריף, מייבש, מחמם מאוד.
השפעת הזנגביל על מערכות הגוף
- עיכול - מגביר תיאבון, מפחית גאזים, מפחית בחילות, מסייע בעיכול רעלים, משכך כאבי בטן, עוצר שלשולים.
- מחזור הדם - ממריץ את הלב ומשפר סירקולציה, מוריד בצקות, אנטי-דלקתי, שימושי מאוד בדלקות פרקים.
- מערכת העצבים - ממאזני הואטה הראשיים, משכך כאבים וממריץ את המערכת העצבית.
- מערכת הנשימה- מכייח, מסלק ליחה, שימושי בסינוסיטיס, שיעול ואסטמה.
- מערכת המין - מעורר חשק מיני.
- לתיאבון נמוך, גזים או בחילות – 1/4 כפית מהצמח היבש עם דבש או מים חמים לפני הארוחות.
- לסילוק ליחה - 1/4 כפית מהצמח היבש עם דבש או מים בבוקר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment