פוריפוודה
חומרים:
1/2 ק"ג עדשים כתומות
2 בצלים קצוצים דק
4 פלפלים אדומים חריפים יבשים קצוצים דק
חופן עלי קארי קצוצים גס
כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית קוזברה טחונה
חצי כפית זינגוויל (ג'ינג'ר)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
משרים את העדשים המים כשעתיים. אח"כ מסננים היטב מהמים ומיבשים כשעה.לוקחים 3/4 מהכמות וטוחנים גס במעבד מזון. לוקחים חצי מהתערובת הטחונה וטוחנים היטב שוב אבל הפעם לתערובת דקה ומשחתית. מערבבים היטב את כל החומרים ואת כל העדשים הטחונות ברמות השונות ובנוסף את העדשים השלמות שלא טחנו. מחממים מעט שמן במחבת, יוצרים קציצות עגולות ודקות ומטגנים היטב משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים על גבי נייר סופג.
טיפ! אם הקציצה מתפרקת אפשר להוסיף לתערובת כף קמח לשם היציבות. אבל אם מקפידים על כל השלבים אין סיבה להוסיף קמח.