דג ברוטב מנגו
חומרים לתיבול הדג:
דג בורי או אמנון חתוכים לפרוסות
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כרכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כוסברה טחונה
מורחים את התבלינים היטב ומניחים במקרר כשעה לספיגת הטעמים. מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה, מוציאים לנייר סופג.
חומרים לרוטב:
1 מנגו ירוק חתוך לפרוסות
1/2 צרור עלי כוסברה טריים
חופן עלי קארי
1 בצל
2-3 שיני שום
2-3 פלפל שאטה
1 כוס מים
טוחנים הכל במעבד מזון.
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כרכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית זנגוויל
1 כפית כוסברה טחונה
1 כף תמרהינדי
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
בסיר רחב מחממים שמן. מוסיפים רסק עגבניות ומים. מוסיפים את כל התבלינים ואת התערובת הטחונה ומביאים לרתיחה. מניחים את פרוסות הדג בפנים ומבשלים כ 20 דקות. מידי פעם מערבבים כדי שהרוטב יעטוף את הדג מכל הכיוונים.
טיפ!
ניתן לוותר על שלב הטיגון של הדג ופשוט להניח את הפרוסות של הדג ישירות בתוך הרוטב. יוצא לא פחות טעים!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment