ג'ירה קני
תבשיל אורז שנוהגים לאכול במוצאי ט' באב לאחר הצום. נהוג היה לתת את המאכל הזה בעבר לנשים לאחר לידה באחר והוא נחשב למאכל שמחזק את הגוף.
חומרים:
2 כוסות אורז
1/4 כוס גרגרי חילבה מושרים במים לילה שלם
1 כוס קוקוס טחון
1 בצל
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
4.5 כוסות מים
הכנה:
טוחנים את הקוקוס עם הבצל, החילבה והכמון עם 1 כוס מים בבלנדר.
מבשלים את האורז עם 3.5 כוסות מים. מביאים להרתחה, מוסיפים את התערובת הטחונה ומבשלים על להבה נמוכה. התבשיל יוצא כמו במרקם של חמין
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment