לביבות מעדשים שחורות
הלביבות האלו נקראות בדרום הודו Medu Vada.
אני הכרתי את זה בפעם הראשונה בטיול שורשים בדרום הודו, שעשיתי השנה והתאהבתי. אכלתי את זה כמה פעמים, בדוכנים ברחוב, במסעדות פשוטות וגם בבתי מלון. לקראת סוף הטיול שלנו, שהינו במלון מפואר ומפנק, וכל אחה"צ בגינה שעל שפת הנהר הגישו צ'אי בליווי כל מיני מאפים מטוגנים ודברי מתיקה, שף המלון עמד בכבודו ובעצמו בעמדה וטיגן הכל במקום כך שהתוצאה היתה טריה ופריכה. לשמחתי יום אחד הוא טיגן את הלביבות האלו ואני בהתלהבות ניגשתי אליו והחמאתי לו על כמה שזה טעים.
ביקשתי ממנו את המתכון, והוא היה מבסוט וחייך מפה לאוזן וכמו כל ההודים אמר לי כן.. כן..בטח אבל עם הראש עשה תנועות המוכרות לנו כ"לא..לא.."...
ביום האחרון כשבאנו לעשות צ'ק אאוט, הוא הגיע לעמדת הקבלה והביא לי מעטפה, עם חיוך גדול הוא לחץ לי את היד ואמר לי תודה ושאני אהנה ואבוא שוב לבקר. בתוך המעטפה היה דף מקופל ובתוכו המתכון מודפס באנגלית עם הוראות הכנה מדויקות. איזה הודים אלה...פשוט מדהימים...
הלביבות מטוגנות בשמן עמוק, ואפשר ואף רצוי להגיש אותן עם אחד ממטבלי הצ'אטני.
ניתן גם לאפות בתנור בחום של 180, לאחר שמניחים את הלביבות על נייר אפיה ומרססים בספרי שמן.
את הלביבות שבתמונה הכנתי במכשיר להכנת קוקו פופס, עם ספריי שמן. יצא מעולה:)
את הלביבות שבתמונה הכנתי במכשיר להכנת קוקו פופס, עם ספריי שמן. יצא מעולה:)
חומרים:
2 כוסות אורד דאל (עדשים שחורות ללא קליפה - משיגים בחנויות תבלינים מובחרות, חנויות אסיאתיות או חנויות טבע)
1 כפית זרעי כמון
חופן עלי קארי קצוצים
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל ירוק קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1/3 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח
מעט מים
שמן לטיגון
הכנה:
משרים את האורד דאל במים למשך הלילה או לפחות 4 שעות. מסננים וטוחנים בבלנדר עם מעט מים לתערובת סמיכה.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מחממים את השמן בסיר עמוק, יוצרים לביבות עם חור באמצע בעזרת ידיים רטובות וזורקים מיד לשמן. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מגישים חם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment