חרוסת פיצוחים
חרוסת בנוסח יהודי קוצ'ין. המתכון ע"פ מרשם של דודתי טובה רחמים ז"ל שכל שנה היתה מכינה בעצמה ומביאה לאבא שלי קופסא קטנה שהיה מתענג עליה...
חומרים:
2 כוסות אגוזי מלך
1 כוס אגוזי פקאן
2 כוסות אגוזי קאשיו
1 כוס שומשום
1 כוס שקדים קלופים
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 צנצנת סילאן
10 זרעי הל טחונים
הכנה:
קולים את הפיצוחים בתנור בזהירות שלא ישרפו (אפשר גם במחבת). מקררים וטוחנים במעבד מזון למחית גסה.
מרתיחים מים סוכר ומלח. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד את מחית הפיצוחים והשומשום. מוסיפים את הסילאן וההל. מערבבים היטב. מקררים ושומרים בצנצנת אטומה היטב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Add a comment